Det kan være en jungle, når man skal vælge det rigtige og ideelt set bedste plugin til en bestemt opgave. WordPress økosystemet byder både på premium (betalt), freemium (gratis), plugins med multi-funktioner og selvfølge forældede plugins, plugins der er overtagede af hackere, osv.
For at vælge det rigtige WordPress-plugin skal du først være helt skarp på nøjagtig, hvilken funktion du ønsker at tilføje til din hjemmeside. Derefter kan du søge efter plugins, der tilbyder den ønskede funktion. Det anbefales at undersøge flere forskellige plugins for at finde det der løser opgaven, eller række ud til professionelle i dit netværk, der arbejder med WordPress. Vi står selvfølgelig til rådighed her.
Herunder beskrives i korte træk de trin vi går igennem, når vi skal udvælge det ideelle plugin for en klient.
Søg i forskellige databaser for at afklare om plugin'et har nogle nuværende sikkerheds sårbarheder og om det har haft det tidligere. Ideelt set finder du et plugin hvis udvikler har en pletfri historik.
Se på anmeldelser og vurderinger fra andre brugere for at få en idé om, hvad andre synes om plugin'et. Her er wordpress.org et ideelt sted at starte, og man kan få en idé om, hvor responsive udviklerne er baseret på, hvor hurtigt de svarer på support henvendelser.
Der kan være en engangbetaling eller abonnementsordning forbundet med dit ønskede plugin. Det er ikke alle plugins, der er helt transparente omkring det. Premium (altså betalt) kan være en rigtig god idé, hvis kvalitet, sikkerhed og langtidsholdbarhed er vigtigt. Årsagen er, at udviklerne bag dit plugin vil have et økonomisk incitament for at holde det opdateret, sikkert og kompatibelt med resten af WordPress økosystemet. Det er desuden problemet med gratis plugins - der bør vælges med ekstra omhu - hvor udviklerne netop ikke har et økonomisk incitament.
Sørg for, at plugin'et regelmæssigt opdateres af udviklerne. Dette er vigtigt for at sikre, at plugin'et fungerer godt med nyere versioner af WordPress og at eventuelle sikkerhedsbrister lappes hurtigt. Her vil det være nødvendigt at besøge plugin udviklerens hjemmeside og finde sektionen, hvor det beskrives hvor ofte og hvilke ændringer der foretages. Oftest vil der være en link i footer til "documentation", "update notes" eller "change log".
Se efter omfattende dokumentation på udviklerens hjemmeside, så du kan få hjælp til at installere, bruge plugin'et og hvis nødvendigt problemløse det. Undersøg også om der er mulighed for support.